Cékla-almalé, avagy egy korty az erős immunrendszerért

Cékla-almalé és az erős immunrendszer

Úgy gondolom, hogy főleg ebben a megviselő téli időszakban elengedhetetlenül fontos az, hogy megfelelően oda figyeljünk arra, hogy az immunrendszerünk elégé erős és ellenálló legyen. Az év ezen részében fokozottan ki vagyunk téve a fertőzések és a mindenfajta veszélyes kornak, mely bizony ha nagyon legyengült a szervezetünk akár nagyon nagy bajjal is járhat. Éppen ezért fogyasztok rendszerességgel, olyan vitaminbombákat, mint a cékla-almalé, hiszen elengedhetetlenül fontos, hogy az immunrendszerünk szinte legyőzhetetlen legyen és ne döntse le a lábáról egy vírus vagy influenza, hanem a téli hónapokban is maximálisan egészségesek tudjunk maradni, várva a csodálatos tavaszi megújulást.

A cékla-almalé, avagy az alma jótékony hatása

Mint valószínűleg a legtöbben tisztában vagyunk vele az alma az országunk egyik legkönnyebben elérhető illetve emellett legegészségesebb gyümölcs is, hiszen nagyon alacsony kalóriatartalmú így kiválóan alkalmas fogyókúra esetén, viszont emellett tele van rostokkal, illetve a szervezetünk számára rendkívül hasznos és egyben elengedhetetlen tápanyagokkal. Nagy előnye – és ezáltal a cékla-almalé előnye is, hogy a téli időszakban is hozzá lehet jutni, viszonylag olcsó áron ehhez a vitaminbombához. Napi egyetlen alma is csökkenti az olyan betegségek kialakulásának a kockázatát, mint például a Parkinson-kór vagy az Alzheimer-kór. Fontos tudni, hogy az alma olyan összetevőket  is tartalmaz, amelyek a kutatások szerint védik a neuronokat ezáltal csökkentik a gyulladás és az oxidatív stressz okozta sejthalált.

Az alma nagyon gazdag rostokban, bizonyos féle fantasztikus rostjai példának okáért azért felelősek, hogy csökkentsék a koszorúér-betegség kialakulásának egyébként sokaknál jelentős kockázatát. Az alma húsában található rostok a szív- és érrendszer számára biztosítanak hatalmas védelmet. Itt fontosnak tartanám kiemelni, hogy amennyiben nem tudjuk, hogy fent áll e nálunk bármilyen fajta szívbetegség kialakulásának a kockázata. Érdemes elmenni megnézetni, ugyanis a probléma tudatában még időben el tudjuk kerülni, az akár közvetlen életveszélyt is, bizonyos gyószerek segítségével. A cékla-almalében megbúvó alma jótékony hatásai közé tartozik, hogy mind emellett szabályozza a vércukorszintet is, ezáltal csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Megint csak nagyon érdekes, hogy az alma a hírhedt stroke ellen is képes felvenni a harcot, amely köztudottan igen csak előkelő helyet foglal el az éves halálozási listákon,  pedig ha időben kezelve van a probléma nem feltétlen járna halál esettel. Továbbá megint csak egy hatalmas előnye az almának, hogy a tudósok azt is bebizonyították, hogy a rendszeres fogyasztása jelentős védelmet jelenthet az asztma ellen. Ezt legfőképpen a gyümölcs húsában megtalálható antioxidáns és gyulladáscsökkentő vegyületeknek köszönheti. Többek között ezért is fogyasztok rendszeres jelleggel almát, ugyanis bár egyáltalán nem vészes szinten, de én is küszködök az asztmával és abszolút látok javulást, amióta én is rendszeres alma fogyasztóvá váltam.

A cékla-almalé jótékony hatásai az egészségre, avagy a cékla hatásköre

A cékla illetve cékla-almalé rendszeres fogyasztása számos fantasztikus előnnyel jár mind az egészségünkre, mind a szépségünkre tekintve. Kiemelkedően magas vastartalma miatt elsősorban a vashiány megelőzése, illetve szinten tartása és pótlása végett ajánlják a fogyasztását. Nálam a vashiány egy gyermekkorom óta kórósan fennálló állapot, számos módon próbáltam kordában tartani, illetve ellene állni, de semmivel sem sikerült jobban felvenni vele a harcot, mint a cékla rendszeres fogyasztásával. Egyébként a vashiány azért is kardinális kérdés, mert abszolút kihat a szervezetünk szinte egészére, ugyanis fáradékonyságot, hajhullást, sápadtságot és hasonló kellemetlen tüneteket okoz, melyeket jobb időben kezelni. De ezen felül az vérkeringésünkre és az immunrendszerünk helyes működésére is alkalmas.

Az egyik leginkább közismert hatása a magas vérnyomás csökkentéséhez járul hozzá, ami a cékla-almalével kevert frissítő italával szintén megkap a szervezetünk. Továbbá megelőzi az érszűkület lehetőségének esélyét. Emellett magas kálium tartalma folytán magára a szív működésére is kiváló hatással bír. A céklalé rendszeres fogyasztásával támogathatjuk a szív működését, illetve megelőzhetjük a szívbetegség kialakulásának kockázatát.

Egyébiránt a kifejezetten vérszegénységgel küzdőknek is érdemes a céklával segíteniük a szervezetük működését s miután a vérszegénység a legtöbb esetben vashiánnyal jár, ezért egyszerre tudjuk kezelni a két problémát. Illetve a máj működését, illetve a méregtelenítési folyamatokat is jelentősen támogatja a cékla, valamint csökkenti a zsírmáj kialakulásának rizikóját is. Bizonyos molekulái a céklának, élénkítik a máj sejtjeit, így azok sokkalta hatékonyabban tudnak küzdeni a felhalmozódott méreganyagok ellen.

Úgy gondolom, a cékla-almalé rendszeres fogyasztása kiváló hatással fog bírni az egészségünkre és az immunrendszerünk megfelelő, erős működésére, ezáltal egész téren ragyogó egészségnek örvendhetünk.